Yakınlık Sensörlerini Seçerken Nelere Dikkat Etmeniz Gerektiğini Öğrenin

Yakınlık Sensörlerini Seçerken Nelere Dikkat Etmeniz Gerektiğini Öğrenin

Nesnelerin varlığını belirlemek ve üretim hattına ne kadar yakın olduklarını bilmek, proseslerin endüstriyel ortamda normal şekilde akması için zorunludur. Yakınlık sensörleri ile bunu yapmak mümkündür, çünkü cihazlar sürekli bir şekilde ölçüm yapma ve tanımlama hassasiyetini garanti eden teknolojilere güvenir. Ancak bir yakınlık sensörü seçmek için neye dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? İşte karar vermeyi etkileyen kilit özellikler.

Yakınlık sensörünün çalışma prensibi: endüktif sensör, kapasitif sensör veya fotoelektrik sensör

Üç kategori yakınlık sensörlerine uyar: endüktif sensörler, kapasitif sensörler ve fotoelektrik sensörler. Her birinde nesnenin tespiti, çalışma prensibine dayanarak yapılır. Endüktif algılayıcı, manyetik alandan hareket; yani, yaklaşıldığında, nesne bu alanı değiştirir ve nesnelerin sensör tarafından tanımlanmasına neden olur. Bu sensörler birkaç yapı formatına sahiptir ve çok çeşitli uygulamalar için uygundur. Fotoelektrik veya optik sensörler, saydam olmayan, temassız nesneleri algılar. Çalışma şu şekilde gerçekleşir: sensörden geçerken, nesne devre ile cihaz arasındaki ışığı keser. Bu şekilde, sensörler yerinde bir ürün olduğunu tespit eder. Kapasitif sensörler, örneğin cam, kağıt, ahşap, plastik ve seramik gibi çok çeşitli malzemelerdeki nesneleri algılar. Her ne kadar kapasitif sensörlerin en yaygın uygulaması kaplar içerisindeki sıvı, granül ve / veya toz tespiti olsa da, kapasitif sensörlerin yakınlık sensörleri gibi davranabileceğini hatırlamakta fayda vardır.

Yakınlık sensörlerinin ölçüm mesafesi

Her şirketin üretim sürecinin spesifik özelliklerine göre bir yakınlık sensörüne ihtiyacı vardır. Ve sensörler, mesafenin ölçülmesi konusundaki değişkenlik göstererek, her uygulama için uygun bir ürün olmasını sağlar. Balluff sensörler gibi, ekipmanın ölçüm mesafesi de modele ve çalışma prensiplerine göre değişebilir. - Endüktif yaklaşım sensörleri: menzil indüktif sensör tipine göre değişir. 30mm'ye kadar standart modeller var; diğerleri, analog, 50 mm'ye ulaşır. Bu kategorideki sensörleri konumlandırma 133 mm'ye kadar ulaşabilir. - Optik veya fotoelektrik mesafe sensörleri : 20 mm ila 20 m arasındaki ölçüm aralığı. - Kapasitif yakınlık sensörü: Nesnelerin tespiti için kullanıldığında, bunları 25mm aralıklarla tanımlayabilir.

Zorlu ortamlar için yakınlık sensörü

Yakınlık sensörlerini seçerken göz önünde bulundurulması gereken başka bir faktör daha var: özel gereksinimlere duyulan ihtiyaç. Ekipman, yüksek sıcaklıklara veya basınca sahip ortamlara kurulduğunda, örneğin, sensörün iyi çalışmasını ve ayrıca uzun hizmet ömrünü sağlamak için bu faktörlere dayanıklı cihazları seçmek gerekir. Son olarak, yakınlık algılayıcılarının kalitesinin temel olduğunu hatırlamakta fayda var, bu sayede fonksiyonu en üst düzeyde verimlilikle yerine getiriliyor, şirkete her açıdan ekonomi ve iyi sonuçlar getiriyor.
Facebook
Twitter
LinkedIn