Sensörler, Şehirlerin Altyapı Taleplerini Ele Almasına Nasıl Yardımcı Olur?

Sensörler, Şehirlerin Altyapı Taleplerini Ele Almasına Nasıl Yardımcı Olur?

Kentsel nüfus şişmesiyle birlikte, sanayi ve hükümet;hizmet ve bilgi sağlamada sensörlere yöneliyor.

En son ABD Nüfus Sayımı Bürosu verileri şunu açıkça ortaya koyuyor: Binlerce yıl banliyöden şehirlere göç ediliyor. Yeni bir Forbes analizi, ABD'nin büyük metro bölgelerinin banliyölere taşınan herkes için bin yıllık sakinleri eklediğini buldu. Bin yıl nedir? 1982 ile 2004 arasında doğmuş biri. NYC en yüksek akıma sahipti ve taşınan her biri için 2,17 bin yıl ekledi. Binlerce yıl, kentin büyüyen nüfusuna katkıda bulunuyor ve kentin yaşlanma altyapısı üzerinde yeni bir baskı oluşturuyor.

IoT, Sensörler ve Şehirler

NYC aynı anda nüfus artışını ve çökmekte olan altyapısını nasıl ele alıyor? Bu, ülkenin dört bir yanındaki şehir salonlarında dönen bir soru aslında. Nesnelerin İnterneti'nden yararlanan mobil ve bağlı cihazlar gibi yeni teknolojileri girdiğinizde göreceksiniz ki bu bağlı cihazların merkezinde, sürekli veri toplayan ve bunu teknolojiler ağında sunan sensörler yer almaktadır. Panasonic, bu IoT kritik teknolojisinde özel bir sensör üreticisi ve otoritesi olarak konumlandırılmıştır. Panasonic; İlham veren ve geniş kapsamlı yıkıcı teknolojiler kullanarak, hizmet verdikleri insanların yaşamlarını iyileştirmek için teknolojiyi kullanan şirketler ve devlet kurumları için entegre bir çözüm ortağıdır.

Akıllı Altyapı Oluşturmak

Araştırmacılar,en az 1960'lı yıllardan beri akıllı altyapı üzerinde çalışıyorlar ve akıllı yolları ve akıllı arabaları yapmak için gereken teknolojinin çoğu, altyapı iletişiminden güçlü sensörler kullanmaktır. Bu teknolojiler sivil hayatı geliştirmek için çok çeşitli şekillerde kullanılabilir.Panasonic'in PIR Sensörleri , örneğin; sokak ışıklarına yaklaşırken yayaları tespit edebiliyor ve varlıkları tespit edildiğinde her bir ışığı açabiliyor.Bu, vatandaşların gece geçmesi için güvenli ve iyi aydınlatılmış bir alan yaratıyor, ancak bunun olumsuz özellikleri arasında sınırlı elektrik kullanımına sebep olduğu ve gereksiz ışık kirliliği de yaptığı kaçınılmaz bir gerçek. Japonya'da, Panasonic'in son düşüncelerinden bazıları, Yokohama'daki ADAS sürüş testi kursunda teste tabi tutuldu. Makine görüşü, radar, “surround Sensors” ve diğer iletişim protokollerinde ortaya çıkan fikirleri kanıtlamak için bu yola gidildi.

Colorado'nun Gerçek Dünya Örneği

Sabah işe gidildiğinde trafiği en aza indirmekten daha fazlası: Colorado Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan araştırmaya göre,yollar ve araçlar kazaları yüzde 80'e kadar azaltabilir. Panasonic, Interstate 70 ürün hattını akıllı bir otoyol haline getirmek için devletle işbirliği yapıyor. Proje, ülkenin coğrafi olarak en zorlu koridorlarından biri olan Colorado Rockies'ten geçmeye odaklanmış ve sürücülere kaygan yol, trafik sıkışıklığı ve diğer tehlikeleri akıllıca kaldırım veya sanal korkuluklar gibi sensör yüklü bir altyapı üzerinden uyarması için planlanmış. Kentsel alanlar ve şirketler altyapıya yatırım yaptıkları ve geliştirdikleri için, sensörlerin IoT'ye verileri nasıl aktarabileceğini düşünmek ve bu kentsel alanları daha güvenli ve daha verimli hale getirmek önemlidir.
Facebook
Twitter
LinkedIn