Güç Üretiminde Tak ve Çalıştır

Güç Üretiminde Tak ve Çalıştır

Elektrik Üretimi, İletim ve Dağıtım sektörü (PGTD) çeşitli zorluklarla karşı karşıya. Üretim ve dağıtım sürecindeki tüm ekipmanları izlemek için gereken büyük miktarda veri ve sinyal iletimi nedeniyle, güvenilir bağlantı önemlidir. Sert kablolama, kendisini her zaman böyle bir zorluğa etkili bir çözüm olarak sunmaz; aksine endüstriyel konnektörler sadece engellerin üstesinden gelmekle kalmaz, aynı zamanda bir dizi ek yarar sunar.
Sabit kablolama zaman alır, yüksek çaba ve maliyet gerektirir. Güç ağları kısa tepki süreleri arıyorken; alt sistemlerin güvenli ve sorunsuz çalışması gerekir. Bu gereklilikleri karşılamak için, endüstriyel konnektörlerin kullanılması yararlıdır. Sadece kablolama maliyetlerini düşürmekle kalmaz, aynı zamanda sahada daha hızlı inşaat, işletmeye alma ve bakım işlemlerine izin verir.
Geleneksel olarak, kablolamanın PGTD sektörüne hizmet vermek için uygun bir seçenek olduğu görülmüştür. Ancak, daha yakın bir zamanda, piyasa çeşitli nedenlerden dolayı tak ve çalıştır çözümlerine yönelmiştir. Bağlayıcılaştırma, özellikle anahtarlama ve kontrol cihazlarının yan yana çalışması için gerekli olduğu durumlarda tahminde bulunmaz. Ayrıca, her konnektör için kodlama seçenekleri bulunduğundan güvenliği arttırır. Bu nedenle, bağlantının her iki tarafı da yalnızca sağ taraflarıyla eşleşebilir.
Sabit kablolama yerine konnektör tabanlı kablo seçimi, ürünün kullanım ömrünün her aşamasında avantajlarına sahiptir:

1. Kurulum süresi

Ardışık veya daha büyük şaltlardaki kablolu kablolu kontrol kabinleri, tedarik zincirindeki müşterilere veya doğrudan şantiyelere gönderilmeden önce taşınabilir boyutlara demonte edilmelidir. Yeniden montaj için, müşteriler genellikle ekipmanın kendisi ve özel aletler hakkında daha az aşina olan elektrikçiler veya taşeronlar, orijinal üreticinin ekiplerinden daha fazla işe alma eğilimindedir. Bu, yerinde başarısız testlere ve uzun tekrar değerlendirme işlemlerine yol açabilir.

2. İşgücü Maliyetleri

Kablolama, çoğu zaman ek işçilik maliyetlerine yol açar. Bileşenlerin montajı, test edilmesi ve onarımı, özel becerilere sahip personel gerektiren çok zaman ve çaba gerektirir. Konnektörlerin kullanılması, verimliliği artırdığı ve zaman ve işçilikten tasarruf sağladığı için maliyetleri önemli ölçüde azaltır.

3. Bakım

Kablolama yerine konnektör kullanmak, enerji üretimi ve iletim tesisleri ve bunların alt sistemlerinin bakımı daha kolaydır. Sahada servis ekipleri parçaları uygulamalardan ayırmak ve önceden test edilmiş olanlarla değiştirmek zorunda kalıyorlar.

4. Tasarım ve teslim süresi

Modülleri kullanarak, güç, kontrol ve veri iletimi yan yana bir konektörde gerçekleşebilir. İlgili kontaklar ve uçlar, yüksek voltaj / akım, termokupl, Profibus veya Ethernet aktarımı için tasarlanmıştır. Modüler prensip esnekliği arttırır ve ekipman üzerinde yer tasarrufu sağlar, böylece uzmanların dijitalleştirme, modülerleştirme veya minyatürleştirme gibi en son teknolojilere ve trendlere göre uygulamaları ızgarada tasarlamalarını kolaylaştırır.
Facebook
Twitter
LinkedIn