Gıda Endüstrisindeki Kapasitif Sensörün 3 Kullanımı

Gıda Endüstrisindeki Kapasitif Sensörün 3 Kullanımı

Kapasitif sensör üretken süreçlerde verimliliği, kaliteyi ve üretkenliği çoğaltabilen teknolojinin bir parçası. Cihazlar doğrudan temas halinde veya kesin formdaki metalik olmayan kapların duvarları vasıtasıyla sıvıları, granülleri ve her türlü tozu algılar ve bu nedenle çoğunlukla yiyecek ve içecek pazarında birkaç segmentte vazgeçilmezdir. Bu sensörlerin gıda endüstrisindeki 3 kullanımına bakınız.

1. Temassız nesnelerin tespiti

Nesne tespiti, büyük mesafelerde bile kapasitif sensörlerin çok kullanışlı bir özelliğidir. Ürün, plastik duvarlar ve metalik olmayan ambalajlar vasıtasıyla endüstrideki dökme katıları ve sıvıları tanımlamak için kullanılabilir. Ek olarak, performansı renkler, toz, yansıtıcı yüzeyler, parlak veya saydam olarak bozulmaz. 6.5 mm'den 25 mm'ye kadar değişen yapı biçimi sektör için tam esneklik sağlar.

2. Katı ve sıvı seviyelerinin kaydedilmesi

Metalik olmayan duvarlardan kaplarda, borularda ve rezervuarlardaki katı ve sıvı seviyelerinin sürekli izlenmesi kritik öneme sahiptir. Örneğin yoğurt ve süt endüstrisinde, tankın içine yerleştirilen hijyenik cihazlar, kabın aşırı yüklenmesini ve boşaltılmasını önlemek için güvenilir veriler sağlar. Balluff sensörler ayrıca 10 mm kalınlığa kadar plastik veya cam duvarlar dahil nem, köpük ve yapışmayı telafi eden patentli Akıllı Seviye teknolojisine sahiptir.

3. Yüksek basınç ve sıcaklık ortamlarında seviyeyi kontrol etme

Kapasitif sensörün, en zorlu ortamlarda basınca ve sıcaklığa dirençli olmak gibi özel özelliklerle kullanılmasının gerekli olduğu durumlar vardır. 250oC'yi aşan endekslere ve 150 bar'a kadar basınçlara dayanabilmesi için kasası paslanmaz çelik, plastik veya PTFE gibi malzemelerden üretilmiştir.
Facebook
Twitter
LinkedIn