Fotoelektrik Sensörler

Fotoelektrik Sensörler

Fotoelektrik sensörler bir ışık kaynağı, alıcı, bir sinyal dönüştürücü ve bir amplifikatörden oluşan ışık değişimlerini tespit eder. Alıcı (bir fototransistör), sensörün kendi aydınlatma bileşeninden (genellikle LED) geldiğini doğrulamak için gelen ışığı okur. Onaylandığında, sensör önceden tanımlanmış bir yanıt tetikler. Bu basit konseptten, fotoelektrik sensörler çok çeşitli endüstriyel güvenlik ve otomasyon süreçleri için inanılmaz derecede faydalıdır. Yedi algılama modu, her biri fotoelektrik varyasyonu saptamadaki benzersiz zorluklara değinen algılama uygulamalarının çoğunu kapsar. [button id="" style="filled" class="" align="center" link="https://maxelendustri.com/iletisim/" linkTarget="_self" bgColor="accent3" hover_color="accent3" font="24" icon="mail-send" icon_placement="left" icon_color=""]Fiyat teklifi almak istermisiniz ? Proje fiyatları ve teknik destek için lütfen tıklayın...[/button]

Yedi Algılama Modu

1. Yaygın

Yaygın fotoelektrik sensörler yakınlıkta çalışır - bu, vericinin ve alıcının aynı mahfaza içinde bir arada bulunmalarını ve bir cismin alıcıya geri yansıması durumunda yanıt veren bir ışık yayan anlamına gelir. Diffüz sensörler tekli fikstür çözümleri için uygundur, ancak kısa mesafeler için en iyi şekilde çalışır (otomatik lavabo muslukları gibi).

2. Arkaplan bastırma

Arka plan bastırmalı fotoelektrik sensörler, esasen dağınık sensörlerdir, ancak zorlu nesne yüzey özelliklerine ve farklı boyutlara daha doğru adapte olarak teknolojiyi bir adım daha ileri götürün. Bu sensörler önceden belirlenmiş bir aralığa odaklanmak ve olası tetikleyicileri daraltmak için arka plan yansımalarını yoksaymak için potansiyometreler kullanır.

3. Arkaplan değerlendirmesi

Arka plan değerlendirme fotoelektrik sensörler, sadece önceden belirlenmiş bir odak noktasının arka planından yansıyan ışığa odaklanan arka plan bastırma sensörlerinin tersidir. Bu sensörler, hedef nesnelerin garip bir şekilde şekillendirildiği ve sensöre geri ışığı güvenilir bir şekilde yansıtmayabileceği uygulamalar için idealdir.

4. Geri yansıtıcı

Geri yansıtmalı fotoelektrik sensörler, tek bir mahfazadaki bir verici ve alıcıdan oluşur. Verici bileşen ışık yayar ve bu ışıklar ışını kesen bir nesne tarafından alıcıya geri sıçradığında, önceden tanımlanmış yanıtı tetikler. Geri yansıtıcı tipler en uzun fotoelektrik sensör yelpazesine sahiptir ve özellikle büyük alanlar için endüstriyel güvenlik sistemlerinde yararlıdır.

5. Clear-nesne geri yansıtıcı

Geri yansıtmalı fotoelektrik sensörlerin bu sürümünde hala net nesneler algılanabilir. Düşük histerezis devresi, açık nesnelerle ilişkili ışıktaki küçük değişikliklere neden olabilir. Hem verici hem de alıcıdaki polarize filtreler yanlış pozitifleri en aza indirir.

6. Thru-ışın

Bu mod, verici ve alıcı için ayrı yuvalar kullanır. Bir hedef, yuvalar arasında yansıtılan ışık demetini kırarsa, yanıt etkinleşir. Verici ve alıcı arasındaki mesafe, algılama modları arasında en uzun olabilir ve bu sayede hassasiyetten ödün vermeden geniş alanlar için pratik hale getirir.

7. Ölçüm Mesafesi

Bazı fotoelektrik sensörler, Multi Pixel Technology (MPT) veya Pulse Ranging Technology (PRT) gibi yerleşik ölçüm teknolojisi içerir. MPT, mesafeyi belirlemek için üçgenlemeye dayanırken, PRT alıcıya geri yansıması için bir ışık atışı için geçen süreyi takip eder (eko-konumlandırma gibi).

Endüstri 4.0 için Fotoelektrik Sensörler

Fotoelektrik sensörler, onlarca yıldır üretim dünyasında faydalı araçlardır, ancak Endüstri 4.0'daki yeni, ağa bağlı teknolojinin ortaya çıkmasıyla birlikte - sensörler de gelişmelidir. Pepperl + Fuchs gibi üreticiler, kurulan teknolojiyi 4.0 bağlantı ile bütünleştirmek için yeni açılardan sensörlere yaklaşıyor.PF_Logo_2C_RGB.jpg Pepperl + Fuchs'in yeni R100 fotoelektrik sensör serisi, yüksek seviye bilgi sistemlerinden veri gönderip alabilen yenilikçi I / O Link teknolojisi ile 4.0 statüsüne ulaşıyor. Kullanıcılar, R100 sensörlerini kablosuz olarak mobil cihazlara bağlayan SmartBridge teknolojisiyle, yapılandırmaları değiştirebilir, tanılama yapabilir ve bakım yapabilirler - kablosuz olarak bile. R100 serisi aynı zamanda yedi algılama modunu tek bir tek tip tasarımda sunan ilk fotoelektrik sensör serisidir. Sonuç, Industry 4.0 dijital ağın artan avantajıyla herhangi bir algılama uygulamasına aerodinamik, değiştirilebilir bir çözümdür.

Uygulamanız için Fotoelektrik Sensörleri Seçme

Dijital ağ üretimi, Endüstri 4.0'ın yükselişini şekillendirmeye devam ederek daha verimli ve daha yalın üretimi mümkün kılıyor. Geçişi kolaylaştıran otomasyon araçlarının seçilmesi, üreticilerin süreçlerini optimize etmeleri için uygun maliyetli yöntemler geliştirmelerine ve modernleştirmelerine yardımcı olabilir. ACD'deki destek uzmanlarından veya mühendislerden biri, hangi sensörün uygulamanıza en uygun olduğuna karar vermenize yardımcı olabilir:
Facebook
Twitter
LinkedIn