Elektrik Kesintileriyle Mücadelenin 5 Yolu

Elektrik Kesintileriyle Mücadelenin 5 Yolu

Çoğu zaman binanızın veya fabrikanızın güç kaynağı akar. Her şey kesintisiz çalışır: ışıklar, bilgisayarlar ve üretim hatları veya işlemler. Nadiren, iletim veya dağıtım ağındaki kesinti veya diğer düzensizlikler gibi bir servis problemi nedeniyle bir arıza meydana gelebilir. Şansınız varsa, bu kesintiler çok az ve çok uzak. Kurulumunuz kritikse, kesinti sırasında çalışmaya devam etmek için kesinti gibi bir çeşit yedek güç kaynağınız olacaktır. Her şeyin yolunda gittiğini ve altyapınızı yöneten ekibin endişelenmek zorunda olmadığını düşünüyorsanız, bu konuda hata yapmayın. İşinizin güvenilirliğini tehlikeye atabilecek altyapı tedarik ve ekipmanının gizli yönleri vardır. Elektrik şebekesine atfedilebilecek dış olayların aksine, bahsettiğim riskler elektriğin kurulumundan ve onu tüketen her yükten kaynaklandığı tedarik zincirinin "kenarında". Bu riskler açık olmayabilir. Genel olarak, meydana gelmek üzere olan dış arıza belirtileri yoktur. Uygun algılama araçları olmadan, bir şeylerin yalnızca hata göründüğünde ve sistemler kapandığında yanlış olduğu anlaşılır. Bu, tesisinizin operasyonlarını ve bakım ekiplerini sorunun nedenini belirlemek ve mümkün olan en kısa sürede sistemleri yeniden kurmak için çaba göstermesini sağlar. Gerekli bilgiye sahip değilseniz, stresli ve zaman alıcı bir deneyim olabilir. Enerji yönetimi sistemleri bu bilgiyi sağlamak için tasarlanmıştır. Güç dağıtım sistemlerinin mikroskobik analizini yaparak altyapının her bir bileşenini tam zamanlı olarak izlerler. Herhangi bir risk ortaya çıktığında personelinizi uyarırlar ve sorunları gecikmeden izole etmek ve bileşenleri yeniden işlemek için gereken bilgi ve analiz araçlarını sağlarlar. Piyasadaki bazı yeni sistemler daha da ileri giderek, risklerden tamamen kaçınmanıza yardımcı oluyor. Beş ortak tehdit örneğine ve bu yeni çözümlerin bunlarla etkili şekilde başa çıkmanıza nasıl yardımcı olabileceğine bakalım.

Ekipmanı kontrol altında tutun

Dünyanın en büyük atık su arıtma tesislerinden birinde yeni bir güç yönetim sisteminin devreye alınması sırasında, bir istasyondan bir ara devre kesicinin iletim sisteminin iki giriş besleyicisi arasında kapatıldığını fark ettiler. Bu, genellikle aktif giriş besleyici başarısız olduğunda meydana gelir; ama durum böyle değildi. Ek olarak, diğer girişte yanmış bir sigorta tespit edildi, böylece iki girişte istenen fazlalığı iptal etti. Bu durum, atık su arıtma tesisinin kapasitesi üzerinde çok olumsuz bir etkiye sahip olabilirdi. Güç yönetim sistemi daha önce kurulmuş olsaydı, sorunu hızlı bir şekilde tespit etmek ve çözmek mümkün olurdu. Enerji yönetimi sistemleri bu olasılığı sunar çünkü tesisin güç dağıtım sisteminin tüm şemasını tüm girdiler, dağıtım hatları, besleyiciler, alt akımlar ve tanımlanmış yüklerle bütünleştirir. Bağlı cihazlar, koruma ve ara bağlantı şalterleri gibi anahtarlama cihazlarının durumu da dahil olmak üzere her kritik noktada tüm koşulları doğru ve sürekli izlemek için kullanılır. Beklenmeyen bir durum değişikliği tespit edilirse, bir alarm personeli her nerede olursa olsun uyarır, böylece sorunu hemen tespit eder ve kritik bir durumdan kaçınırlar.

Enerji kalitesini kontrol altında tutmak

Yarı iletken üreticileri için, elektrik çarpıklıklarının güvenilirlik ve üretim kalitesi üzerinde büyük etkisi olabilir. Enerji yönetim sistemleri, tesis genelinde tedarik kalitesini analiz edebilir ve olayları endüstri standardı tolerans eğrilerine göre sınıflandırabilir (örn. CBEMA / ITIC, SEMI-F47). Bir olay kabul edilebilir tolerans seviyelerini aşarsa, örneğin, %80'in altında ve 50 metrenin üzerinde bir voltaj düşmesi durumunda, operasyon ekibi uyarılacaktır. Uzmanlar, riskin o kadar büyük olup olmadığına karar verebilir, nihai ürünün kalitesinin düşmesine ve bunun sonucunda zamanın malzeme ve para kaybına neden olabilecek bir sürecin uygulanmasını haklı gösterebilir. Güç kaynağının gerekli olduğu başka bir operasyon örneğine bakalım: Bir hastanede diyaliz ekipmanı arıza yapmaya başladı. Çalışanlar, bir enerji sorunu nedeniyle olduğundan şüphelenildi, ancak kimse emin değildi. Bir güç yönetim sistemi kurulduktan sonra, dağıtılmış güç kalitesi monitörleri ve analitik araçların dağıtım sistemindeki yüksek seviyede harmonikleri ortaya çıkarması uzun sürmedi. Sorunun kaynağı, enerji verimliliğini artırmak için kısa bir süre önce kurulmuş olan bir dizi hızlı varyatördü. Eğer güç yönetimi sistemi daha önce kurulmuş olsaydı, bu durum reaktif olarak değil proaktif olarak tespit edilebilirdi ve tüm sorunlardan kaçınılacaktı.

Enerji probleminin kökenine ulaşmak

Her açıldığında güç dağıtım sisteminde voltaj düşmesine neden olan büyük bir motorlu endüstriyel bir tesis düşünelim. Buna karşılık, voltaj düşüşleri bazen tesisin diğer bölümlerinde ekipman arızalarına ve arızalarına neden olur. Enerji yönetimi sistemleri, bu tür kronik akut olaylar meydana geldiğinde verimli bir kök neden analizi yapabilir. Bu çözümler, güç dağıtım sistemine bağlı akıllı cihazlarla çalışır, önceden tanımlanmış eşikleri aşan farklı enerji olaylarını yakalar ve kaydeder. Akıllı devre kesicilere yerleşik bağımsız sayaç veya ölçüm fonksiyonları olabilir. Tüm veriler sürekli olarak merkezi bir analitik uygulamaya yüklenir. Yeni güç yönetimi sistemlerinden bazıları, durum değişikliği olayları ve kaydedilmiş dalga formları dahil sistem genelinde verileri otomatik olarak ilişkilendirir. Ek olarak, geçici olarak senkronize edilmiş alarm ve olayların toplanması daha hızlı bir şekilde elektriksel bir rahatsızlığın yayılımını ortaya koymaktadır. Bu nedenle, ekipman arızası veya elektrik kesintisi kaynağı derhal izole edilebilir, bu da uygun yanıtı belirlemenizi ve gelecekteki oluşumlardan kaçınmak için sorunu çözmenizi sağlar.

Yangın önleme ve elektrikli ekipman arızaları

Uluslararası Elektrik Testleri Birliği (NETA), önde gelen sigorta şirketlerinden birine göre, tüm ana elektrik arızalarının yaklaşık% 25'inin gevşek veya hatalı (örneğin paslanmış) bağlantılardan kaynaklandığını söyledi. Bu, göz ardı edilebilecek bir sayı değildir. Hatalı bağlantılardaki sorun, ekipman veya kabloların aşırı ısınmasına neden olmaları ve bu tür ısınmanın yangına neden olmasıdır. Yıllık kızılötesi analiz yapılması bu tür sorunların belirlenmesine yardımcı olabilir, ancak bugün altyapı ekiplerinin önemli bağlantı noktalarının durumunu sürekli olarak öğrenmelerine yardımcı olacak yeni teknolojiler var. Kablosuz sıcaklık sensörleri bara gibi yerlere ve devre kesicilerin ve transformatörlerin bağlı olduğu yerlere monte edilir. Sensörler, anormal sürücü sıcaklık artışları için sistemleri sürekli olarak izleyen merkezi güç yönetimi uygulamasına veri iletir. Böylece düzensizlikler erken tespit edilebilir ve yangın ve arıza riskleri hafifletilebilir. Tahmini bakım yaklaşımı, her bir elektrik panosunun arızaları (MTBF) arasındaki ortalama süreyi artırmanın yanı sıra yıllık kızılötesi testlerinin zaman ve maliyetinden tasarruf etmenizi sağlar.

Performansı arttırın ve devre kesicilerin ömrünü uzatın

Devre kesicilerin güvenilir kullanımı, insanların ve ekipmanların güvenliği için çok önemlidir. Bu cihazların doğru çalışması için, her cihazda sık sık planlanan bakım çalışmaları yapılır. Bununla birlikte, günümüzde akıllı enerji yönetimi devre kesicileri ve daha proaktif ve duruma dayalı bir yaklaşım için gereken analitik işlevleri sunan uygulamalar bulunmaktadır. Her devre kesici deki entegre zeka, çekim sayısı ve her birinin kesinti akımı profili gibi çok çeşitli parametrelerin kaydedilmesine olanak sağlar. Ölçülen parametreler, bir algoritmanın, sıcaklık, nem, aşındırıcı gazların varlığı, tuz, vb. Gibi kesicinin çevresel koşulları hakkındaki verilerle birleştirildiği analiz uygulamasına sürekli olarak yüklenir. Sonuç, devre kesicinin durumunun ve aşınmasının daha eksiksiz bir görünümüdür. Bu bilgi performans problemlerini tespit etmeye ve devre kesicilerin ömrünü uzatmaya yardımcı olur; Ek olarak, planlı olmak yerine öngörülü bakım performansını sağlayarak bakım maliyetlerini düşürebilirsiniz. Schneider Electric'in EcoStruxure ™ Gücü, bağlı cihazları içeren ve çalışma süresini en üst düzeye çıkarmak, ekipman koşullarını ve güç kalitesini izlemek, riskleri hızlıca yalıtmak ve gerekli işlemleri hızla yapmak için gereken analitik işlevleri içeren birleşik bir güç dağıtım ve yönetim mimarisidir. Somut koşullara dayalı bakım stratejileri uygulamak.
Facebook
Twitter
LinkedIn